O Nama

Ranih sedamdesetih godina prošlog veka, na temeljima paprikare i višedecenijske tradicije u proizvodnji mlevene začinske paprike nastalo je preduzeće „MORAVKA“. Preduzeće se bavilo proizvodnjom prehrambenih proizvoda.

Naporima tadašnjeg menadžmenta i društvene zajednice u saradnji sa Nemačkim partnerima izgrađena je i opremljena najmodernija fabrika za proizvodnju prehrambenih proizvoda sa kapacitetom od više hiljada tona gotovog proizvoda.

Iz opšte poznatih istorijskih razloga u periodu devedesetih godina prošlog veka ni „MORAVKA“ nije uspela da izbegne sudbinu većine preduzeća u tadašnjoj državi pa je prestala da radi.

U rano proleće 2007 godine veći deo imovine nekadašnjeg giganta „MORAVKA“ kupilo je privatno preduzeće „PRIMANOVA“ iz Leskovca, čiji je vlasnik gospodin Predrag Stojanović, nekadašnji osnivač i tvorac prvog hipermarketa na jugu Srbije „ZLATAN TRAG“. Osnovavši proizvodno preduzeće „MORAVKA PRO“ pokrenut je proces revitalizacije „MORAVKE“, usnulog giganta koji je godinama tavorio u uspomenama prekrivenog višegodišnom prašinom nerada.

Rekonstrukcijom fabrike, sačuvavši sve njene proizvodne kapacitete, uspeli smo da, uz velika ulaganja finansijskih sredstava i energije, pokrenemo proces proizvodnje prehrambenih proizvoda sa namerom da potpuno obnovimo i proširimo asortiman proizvoda.

Tehnološki nivo proizvodnje doveden je na nekadašnji nivo kapaciteta zahvaljujući kompletnom remontu zavidnog mašinskog parka fabrike čiju okosnicu čine mašine i linije renomiranih Nemačkih proizvođača opreme : „BOSCH“ i „PROBAT VERKE“. Uz nabavku novih mašina i opreme „MORAVKA PRO“ u ovom trenutku proizvodi oko stotinak proizvoda iz grupa prehrambenih proizvoda KAFE, DODATAK JELIMA SA POVRĆEM, APETISANI, SLADOLEDI, ŠLAGOVI, PUDING, itd.

U objektima koji su projektovani od strane Nemačkih partnera i koji nakon rekonstrukcije potpuno odgovaraju Evropskim standardima o proizvodnji bezbedne hrane, „MORAVKA PRO“ je obnovila asortiman nekadašnje fabrike od oko 150 proizvoda i krenula sa uvođenjem novih modernih proizvoda.

Zašto je naša misija teška? Zbog čega investirati u ovo vreme visokog rizika? Zašto se baviti proizvodnjom hrane, u uslovima velike domaće i strane konkurencije?

Ljubav prema proizvodnji potpuno novih vrednosti koje služe korisnicima zarad poboljšanja kvaliteta života i velika društvena odgovornost kod vlasnika „MORAVKE PRO“ izrodila je našu misiju:

PROIZVODNJA BEZBEDNE HRANE KOJA PODIŽE KVALITET ŽIVOTA NAŠIM POTROŠAČIMA.

Orjentisanost na klijente i potrošače stvorila je naš moto:

SAMO ONA ORGANIZACIJA ČIJI SU KLIJENTI ZADOVOLJNI JE USPEŠNA ORGANIZACIJA.

Kako „MORAVKA PRO“ to radi ? Izborom najkvalitetnijih sirovina od renomiranih domaćih i stranih proizvođača. Izgradnjom partnerskih kooperativnih odnosa sa dobavljačima i stalnim unapređenjem tih odnosa, izgradili smo sistem poverenja i kontrole koji našim potrošačima garantuje bezbednu i kvalitetnu hranu.

Sopstvenim uvozom nekih sirovina dodatno kontrolišemo nivo kvaliteta naših proizvoda i stvaramo mogućnost da presudno utičemo na isti. Sopstvena labaratorija za ispitivanje kvaliteta dodatno unapređuje ove garancije. Stalna interaktivna razmena informacija obezbeđuje nam pristup novim tehnološkim rešenjima i njihovoj brzoj implementaciji.

Naš mladi i ambiciozni marketing tim od prvog dana izrađuje i osmišljava nove dizajne proizvoda čime pomera granice estetskog, u životu društvene zajednice. Ne robujući tradicionalnim normama u saradnji sa našim dobavljačima ambalaže proizvode smo upakovali u najmoderniju i najkvalitetniju višeslojnu ambalažu koja obezbeđuje da sadržaj ne dolazi u dodir sa spoljnom sredinom do samog trenutka korišćenja.

Više proizvoda spakovali smo u zaštitnu atmosferu azota da bi zadržali najbolju aromu i mirise dok ne dođu na trpezu potrošača. Time smo ih učinili kvalitetnijim, a potrošačima dali najviše i najbolje.

Stalna kontrola u svim fazama proizvodnje, od nabavke, prerade, pakovanja, kontrola u delu distribucije garantuje da jela, torte i kolači budu zdravi, ukusni i lepi onako kako to naši potrošači očekuju. Uvođenje integrisanog sistema standardizacije ISOO 9001 i HACCP sistema proizvodnje bezbedne hrane, garantuje ispunjenje naše misije.

Zašto „MORAVKA PRO“ ima komparativne prednosti u odnosu na konkurenciju?

Svojim principima misije koja se bezpogovorno poštuje bez obzira na teškoće iz okruženja, industrijskim načinom proizvodnje koja je oslonjena na korišćenje tradicionalnih dobrih iskustava, beskompromisnim poštovanjem primarnih principa dobre proizvođačke prakse i dobre higijenske prakse i njihovom konstantnom primenom, negovanjem dobrih odnosa sa dobavljačima, pretvarajući ih u partnere u ispunjenju naših ciljeva, standardizacijom i konstantnom kontrolom svih segmenata proizvodnje i distribucije, posedovanjem moderne, kvalitetne sopstvene distribucije, te posedovanjem najkvalitetnijeg resursa, ljudskog spoja iskustva i mladosti, sa visokom svešću i odgovornošću prema društvenoj zajednici, poštujući i štiteći prirodnu sredinu i čovekovu okolinu, sigurni smo da ćemo uskoro ispuniti i našu viziju lidera u proizvodnji zdrave i bezbedne hrane, a sve zarad potrošača i unapređenja života.