Sastojci za biskvit:
- četiri jajeta
- četiri kafene šoljice brašna
- dve kafene šoljice šećera
- dve kafene šoljice ulja
- dve kafene šoljice mleka (ili jogurta)
- prašak za pecivo
- vanilin šećer
Sastojci za glazuru:
- 200 grama čokolade za kuvanje
- 200 mililitara mleka
- 100 grama šećera
- tri kašike ulja
- 150 grama kokosovog brašna
Priprema:
U činiju sipajte jaja, šećer, ulje, mleko (ili jogurt), brašno i prašak za pecivo, pa sve dobro izmutite varjačom. Na kraju dodajte vanilin šećer, još malo mutite i sipajte u nauljen i brašnom posut pleh. Biskvit pecite na 200 stepeni dok se ivice ne odvoje od pleha. Izvadite pleh iz rerne, ostavite biskvit da se dobro ohladi, pa ga isecite na kocke.
U šerpu sipajte mleko, šećer, ulje i dodajte izlomljenu čokoladu za kuvanje. Kuvajte glazuru dok ne počne da vri, pa skinite šerpu sa ringle i u toplu glazuru uvaljajte biskvit isečen na kocke. Svaku kocku potom uvaljajte u kokosovo brašno.