- Nekoliko sati pre kuvanja potopiti zrna pasulja u vodu, i ostaviti da odstoji, kako bi zrna nabubrela.
- Oprati pasulj i staviti da se kuva. Kada voda proključa, zameniti vodu i kuvati u blago posoljenoj vodi na laganoj vatri dok zrna ne budu skroz skuvana. Nekoliko puta ponoviti postupak zamene vode u kojoj se kuva pasulj.
- Upržiti sitno iseckan crni luk i šargarepu. Na samom kraju dodati sitno iseckan beli luk. Dodati skuvani pasulj, začiniti po želji solju i biberom, 1 kašikom Garden začina, Garden peršunom i sve zajedno krčkati 1 sat u dubokoj tavi u zagrejanoj rerni na 200◦C oko 30 minuta.
- Napraviti zapršku: u 4 kašike zagrejanog ulja dodati 2 kašike brašna. Skloniti sa vatre i tek onda dodati 1 kašiku Moravka Garden slatke paprike. Preliti preko pasulja, izmešati i krčkati još 45 minuta.
- Služiti uz sir, salatu.
Ovo je posna varijanta. Za varijantu koja nije posna može se dodati meso, slanina ili kobasica, po želji.